Ecosperity Week 2024 - Renewing Our Vibrant Spring

15-17 APR 2024

The climate emergency remains. At 1.2⁰C warming, 2023 was the hottest year on record, with extreme weather becoming the norm. With a two-thirds chance of breaching 1.5⁰C by 2027, the urgency to radically decarbonise has intensified globally. 

Yet aside from the climate crisis, another crisis has been brewing. Nature, though responsible for generating approximately half of global GDP, is facing unprecedented loss without adequate intervention for decades. While the "eco-wakening" has brought issues on nature and biodiversity to the fore, in turn catapulting international commitments and business reporting standards, change remains incremental.

As research continues to reaffirm the symbiotic relationship between decarbonisation and nature, climate and biodiversity goals can no longer be siloed. Through headwinds such as geopolitical tensions and mounting protectionism, there is increasing recognition that only determined, concerted action can drive the progress we need. 

Themed “Renewing Our Vibrant Spring”, we aim to inspire and energise action-oriented discussions at Ecosperity Week 2024. As a metaphoric springboard to accelerate climate and nature-positive action, we seek to deepen the collective ownership and commitment needed across all stakeholders, with a focus on radical yet regenerative solutions, to restore the one planet we call home.

Over three days from 15 - 17 April 2024, the Ecosperity conference will focus discussions on innovative solutions across technology, nature and finance to accelerate a green and just transition: Amidst increasing geopolitical fragmentation, how can we leverage scalable policy levers and solutions to accelerate decarbonisation? Can we protect nature and reverse nature loss synergistically with our climate goals? How do we crowd in capital from different sectors to bridge Asia’s climate financing gaps?  

Nature-aligned discussions on 16 April will be co-curated with GenZero, an investment platform established by Temasek that is focused on accelerating decarbonisation globally, while finance-focused discussions on 17 April will be anchored by the Financing Asia’s Transition (FAST) Conference, jointly organised by BlackRock, the Monetary Authority of Singapore and Temasek.

As a convening platform, Ecosperity Week will also feature a line-up of other thematically aligned events by like-minded partners in the afternoons. These breakout sessions take the form of panels, roundtables, workshops and pitch sessions, and provide opportunities for more in-depth dialogue and networking opportunities. Major events include the GenZero Climate Summit (GCS), GenZero’s flagship annual event gathering global leaders from the climate ecosystem to accelerate diverse pathways towards decarbonisation, as well as the Philanthropy Asia Summit (PAS)Philanthropy Asia Alliance’s flagship collaborative platform catalysing public-private-philanthropic partnerships to address pressing environmental and societal challenges.


Programme Overview

Zeroing In on Common Ground​

15 APR 2024
08:00 - 12:15 GMT+8

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

Plenaries

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
07:00 – 09:00
Registration
120 mins
08:00 – 09:00
Breakfast Networking
60 mins
09:00 – 09:15
Ecosperity Week 2024 Opening: Renewing Our Vibrant Spring
15 mins
09:15 – 09:25
Keynote Address
10 mins
09:25 – 09:50
​ Ecology and Prosperity: Policy as a Balancing Spring​
25 mins
09:50 – 09:55
Solutions Showcase
5 mins
09:55 – 10:00
Driving the Global Transition in Green Transportation
5 mins
10:00 – 10:35
Critical Minerals: The Bedrock of a Green Future?
35 mins
10:35 – 11:00
Tea Break
25 mins
11:00 – 11:20
Forging Pathways towards Fossil Fuel Freedom
20 mins

Decarbonising Asia is key to global decarbonisation. Policies, solutions and financing structures – what are the key levers to pull to accelerate this transition in (Southeast) Asia?​

11:20 – 11:30
SEA Green Economy 2024 Report Launch
10 mins
11:30 – 11:35
Solutions Showcase
5 mins
11:35 – 12:10
Towards a Net-Zero Southeast Asia
35 mins
12:10 – 12:15
Closing Remarks
5 mins
12:30 – 14:00
Lunch
90 mins

Partner Events

14:00 – 18:00
Philanthropy Asia Summit
240 mins
View more Partner Events here.

Integrating Nature-Positivity

16 APR 2024
08:00 - 12:15 GMT+8

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

Plenaries

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
07:00 – 09:00
Registration
120 mins
08:00 – 09:00
Breakfast Networking
60 mins
09:00 – 09:15
Opening and Keynote Address
15 mins
09:15 – 09:30
The Scientific Case for Nature-positivity: From Evidence to Action
15 mins
09:30 – 10:10
The Business Case for Nature-positivity: People, Profit, Planet
40 mins
10:10 – 10:15
Solutions Showcase
5 mins
10:15 – 10:50
Wild Frontiers, Green Rewards:​ Nature-based Solutions and the Role of Carbon Markets
35 mins
10:50 – 11:15
Tea Break
25 mins
11:15 – 11:55
Businesses and Nature as One: The Road to Nature-Positivity
40 mins
11:55 – 12:15
Closing Remarks
20 mins
12:30 – 14:00
Lunch
90 mins

Partner Events

14:00 – 18:00
Philanthropy Asia Summit
240 mins
14:00 – 18:00
GenZero Climate Summit: The Next Steps
240 mins
View more Partner Events here.

Programme

17 APR 2024
08:00 - 12:30 GMT+8

Marina Bay Sands

Sands Expo & Convention Centre, Level 5

Plenaries

Timings indicated are Singapore time (GMT+8)
07:00 – 09:00
Registration
120 mins
08:00 – 09:00
Breakfast Networking
60 mins
09:00 – 09:15
FAST Conference 2024 Opening:​ Crowding In Capital for Sustainable Growth
15 mins
09:15 – 09:50
Financing Green Growth through Radical Partnerships
35 mins
09:50 – 10:08
Live Solution Showcase
18 mins
10:08 – 10:15
Transitioning Trillions: Role of the Public Markets
7 mins
10:15 – 10:35
Private Sector Financing Toolkit​
20 mins
10:35 – 11:00
Tea Break
25 mins
11:00 – 11:45
Enabling Asia's Capital Markets for Transition Infrastructure​
45 mins
11:45 – 12:20
Adaptation Financing​
35 mins
12:20 – 12:30
Ecosperity Week 2024 Closing: Renewing Our Vibrant Spring​
10 mins
12:30 – 14:00
Lunch
90 mins
View the rest of the programme for Ecosperity Week 2024 here.

Partner Events

13:30 – 18:30
AtoZero Asia 2024
300 mins

AtoZero Asia 2024 is a leading industry platform fostering the Net Zero energy transition in Asia. It marks the third edition of the global AtoZero series, facilitating impactful leadership dialogues, investments, and innovations.

The event, anchored in Singapore, serves as a gateway to multi-billion-dollar clean energy projects across Asia, connecting the industry ecosystem. It is set to host Ministerial VIPs, NOCs, IOCs, National Utility companies, speakers, exhibitors, and more than 1500 attendees from over 50 countries.

This year’s summit has set its focus on four essential industry verticals – Solar, Regional Grids, LNG, and Hydrogen. Event highlights including strategic and technical stages, Chief Sustainability Officers' Roundtable, Global Leaders Dialogue, Solar & Storage Forum, and Hydrogen Forum, provides insights into pioneering sectors like Hydrogen, Ammonia, and Carbon Capture & Storage. The event offers networking opportunities and insights from industry influencers, promoting collaboration in the region's energy landscape.

Please note the event timing across the two days:

  • 17th April (Wed): 1.30pm – 6.30pm
  • 18th April (Thu) : 9.00am – 5.30pm

For more information, please email conference.asia@atozero.energy

14:00 – 18:00
Impact Investing Roundtable 2024
240 mins

Themed “Ensuring Climate Resilience and an Inclusive Transition in Emerging Markets”, the Roundtable will be an intimate gathering that brings together impact investing industry experts, leading investors, and companies for meaningful discussions on industry trends, business solutions and growth opportunities. The event is co-organised by Temasek and the Centre for Impact Investing and Practices (CIIP).

This is an invite-only event. For more information, please email impactroundtable@temasek.com.sg.

14:00 – 18:00
Philanthropy Asia Summit
240 mins

The Philanthropy Asia Summit (PAS) is the Philanthropy Asia Alliance’s flagship collaborative platform catalysing philanthropic-public-private partnerships to address pressing environmental and societal challenges.

For more information, please visit https://www.philanthropyxchange.sg/pas/ or email pas@philanthropyasiaalliance.org.

View more Partner Events here.

Day 1 programme details               Day 2 programme details               Day 3 programme details


Programme, speakers and partner event details are subject to changes.


Speakers and Moderators

Minister for Sustainability and the Environment & Minister-in-charge of Trade Relations
Republic of Singapore
Chairman, Rio Tinto
Chairman, LeapFrog Investments
President & CEO
World Business Council for Sustainable Development
President
World Economic Forum
Managing Director
Monetary Authority of Singapore
CEO
Chow Energy
Frank Ramsey Professor Emeritus of Economics, University of Cambridge
Fellow of St John's College, Cambridge
Chief Sustainability Officer
Standard Chartered Bank

Highlights from Ecosperity Week 2023

The three-day conference gathered global business leaders, policy-makers, investors and civil society from across industries to address the high impact technology, policy and finance levers to bring about the transformational breakthroughs we need for our planet, businesses and communities.

Read more